Materom - Liceul ”Miron Costin” Iasi

Școală acreditată Erasmus+
50 ani
Liceul Teoretic
„Miron Costin” Iași
1972-2022
Du-te la conținut

Materom

Concursuri

MATEROM  –  28 mai 2022
     
         Vineri, 3 iunie 2022, ora 12:00, în sala de festivități a Liceului Teoretic "Miron Costin" Iași va avea loc premierea elevilor care au obținut premiile I, II, III și mențiuni la Concursul Județean MATEROM, ediția  a XIII-a. Așteptăm la premiere pe toți elevii participanți de clasa a IV-a care au obținut  minim 70 de puncte și pe elevii claselor a V-a și a VI-a care au obținut minimum  65 de puncte.

Referitor la înscrierea elevilor în clasa a V-a, pentru anul școlar 2022-2023, oferta educațională prevede 3 clase a V-a, din care 1 clasă cu studiul intensiv al limbii engleze. Pentru clasa cu studiul intensiv al limbii engleze se va organiza testare la care vor participa toți elevii înscriși în clasa V-a la Liceul Teoretic ″Miron Costin″ Iași.
 
      Conform reglementărilor legale în vigoare, la solicitarea scrisă a părinților, elevii care au frecventat clasa a IV-a la  Liceul Teoretic ″Miron Costin″ Iași  sunt înscriși în clasa a V-a la Liceul Teoretic ″Miron Costin″ Iași  în anul școlar 2022-2023. Locurile rămase libere se vor ocupa în ordinea descrescătoare a rezultatelor obținute de elevi în urma participării la Concursul Interdisciplinar MATEROM, organizat în luna mai. Acesta constă în două probe scrise care se vor desfășura în aceeași zi, la disciplina limba română și matematică.   
 
      Numărul locurilor disponibile va fi decis ulterior, în funcție de opțiunea elevilor școlii noastre, absolvenți de clasa a IV-a, de a se înscrie la alte unități școlare.
 
      Concursul se desfășoară pe baza programei specifice pentru învățământul primar.
 
Vom reveni cu noutăți!

MATEROM - Editia a XI-a – 26 mai 2018


 
Dintre elevii admiși în clasa a V-a pentru anul școlar 2018 – 2019, trei au depus cerere de retragere.
 
În perioada 11.06.2018 – 13.06.2018, ora 16, se pot depune cereri de către părinții elevilor care nu au fost admiși în prima etapă.
 
Înscrierea pe locurile disponibile se va face în ordinea descrescătoare a mediilor.
Lista nominală a elevilor admiși va fi postată pe site-ul liceului, vineri  15.06.2018.
 
  • Festivitatea de premiere va avea loc marți 5 iunie 2018, ora 14 în amfiteatrul liceului.
  • În cazul în care, din motive obiective părinții elevilor admiși depun cerere de retragere, locurile libere se ocupă în ordinea descrescătoare a punctajelor cumulate.
  • Depunerea cererilor de retragere : 6 - 7 iunie 2018, între orele 8,00-16,00.
  • Elevii care nu au studiat limba engleză în ciclul primar susțin examenul de diferențe în ziua de 8 iunie 2018, ora 10.
  • Elevii care nu se prezintă pentru susținerea examenului  de diferențe pierd locul de înscriere la clasa a V-a.
 
 

• Intrarea elevilor în săli 8,00-8,45
• Proba la limba și literatura română 9,00-10,00  (15 minute pentru lectura subiectelor și 45 minute redactarea lucrării)
• Pauză 10,00-10,30  (elevii nu părăsesc incinta școlii)
• Proba la matematică 10,30-11,30  (15 minute pentru lectura subiectelor și 45 minute redactarea lucrării)

NOTA:
Elevii vor avea asupra lor carnetul de elev cu fotografie, vizat  pentru anul școlar în curs.


MATEROM - Editia a X-a – aprilie 2017

Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași și Asociația Părinților, Profesorilor și Elevilor, organizează concursul de limba și literatura română și matematică „Materom” în data de 8 aprilie 2017
Susținerea lucrării scrise la Concursul MATEROM - 8 aprilie 2017
- prezența elevilor în curtea liceului: ora 8,30;
- intrarea elevilor în săli la ora 8,30-900 pe baza certificatului de naștere sau a carnetului de elev vizat la zi;
- lucrare scrisă la limba română între orele 9,30 – 10.15
- lucrare scrisă la matematică între orele 10.25 – 11.10
- corectarea lucrărilor între orele 12,00 – 21,00
- afișarea rezultatelor - 8 aprilie 2017 ora 21,00

MATEROM - Editia a IX-a – aprilie 2016

Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași și Asociația Părinților, Profesorilor și Elevilor, organizează concursul de limba și literatura română și matematică „Materom” în data de 18 aprilie 2016
Susținerea lucrării scrise la Concursul MATEROM - 18 aprilie 2016
- prezența elevilor în curtea liceului: ora 8,30;
- intrarea elevilor în săli la ora 8,30-900 pe baza certificatului de naștere sau a carnetului de elev vizat la zi;
- lucrare scrisă între orele 9,30 – 11,30
- corectarea lucrărilor între orele 12,00 – 21,00
- afișarea rezultatelor - 18 aprilie 2016 ora 21,00
Depunerea cererilor pentru contestații : marți, 19 aprilie 2016 între orele 8,00-12,00 la secretariatul liceului
Rezultatele finale după contestații: marți, 19 aprilie 2016 , ora 19.00
Premierea elevilor în cadrul festiv în incinta liceului – joi 21 aprilie orele 14.00MATEROM - Editia a VIII-a – aprilie 2015


 
         În urma analizei cererilor depuse de elevii care au obţinut la concursul judeţean Materom un punctaj ce permite  înscrierea lor la Liceul Teoretic Miron Costin Iaşi ca şi a analizei punctuale a situaţiei opţiunilor elevilor claselor a IV-a de la şcoala noastră de a-şi continua studiile în aceeaşi unitate şcolară, Consiliul de Administraţie al instituţiei a decis:
 
  • din cele 56 de locuri disponibile pentru clasele a V-a (câte 28 de elevi per colectiv), 47 sunt ocupate de absolvenţi ai claselor a IV-a, actualmente elevi ai şcolii
  • cele 9 locuri disponibile se vor ocupa cu elevi, participanţi la concursul Materom, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.
Înscrierea propriu-zisă a acestora se va face în 2 etape:
  1. Primii 9 elevi clasaţi vor depune până în data de 26 iunie 2015 inclusiv, cerere de transfer la şcoala noastră, aprobată de către unitatea şcolară în care elevii au desfăşurat ciclul primar.
  2. În cazul în care, din varii motive, aceste locuri nu se vor ocupa în totalitate, vor fi admişi următorii clasaţi, în ordine descrescătoare a punctajelor, în limita locurilor. Aceştia vor depune cererea de transfer aprobată  de şcoala unde au absolvit clasa a IV-a în perioada 6-10 iulie 2015.MATEROM - Editia a VII-a – joi 10 aprilie 2014


         Elevii de clasa a IV-a care au obţinut cel puţin 80 de puncte la concursul MATEROM din data de 10 aprilie 2014, pot opta pentru înscriere în clasa a V-a în anul şcolar 2014-2015. În acest sens în perioada 28 aprilie -7 mai 2014 părinţii elevilor care au obţinut cel puţin 80 de puncte şi doresc să continue studiile la liceul nostru, sunt invitaţi să depună cerere la secretariat între orele 10.00-16.00. Elevii de la alte unităţi şcolare vor completa şi o cerere de transfer de la unitatea în care sunt înscrişi în clasa a IV-a, către liceul nostru.

Festivitatea de premiere va avea loc în incinta liceului în data de 25 aprilie 2014, ora 17.00 (galerie foto)
Rezultate
Subiecte și bareme
Invitație
Repartiția elevilor în săli
Programa pentru concursul „Materom”
Propuneri subiecte concurs:    clasa a IV-a   clasa a V-a   Clasa a VI-a

MATEROM - Editia a VI-a – sâmbãtã 27 aprilie 2013


Rezultate finale
Rezultatele concursului, inainte de contestatii
Subiecte si bareme: clasa a IV-a   clasa a V-a
clasa a VI-a
Repartitia pe sali a elevilor
Invitatie
Programa pentru concurs
Propuneri subiecte concurs: clasa a IV-a  clasa a V-a   Clasa a VI-a


Proiectul MATEROM


Pãrea o gluma îmbinarea cerintelor de limba si literatura romana cu cele de matematica intr-o singura lucrare. Iatã ca elevii gustã cu plãcere gluma. Înscrierea numeroasa a acestora an de an la concurs confirma interesul pentru inedit. Atentia profesorilor care au conceput subiectele s-a concentrate pe selectarea acelor sarcini de lucru care sa stimuleze creativitatea, gândirea si sa reflecte nivelul de cunostinte acumulate la cele doua discipline.
Idea organizãrii unui astfel de concurs s-a dovedit interesanta si atractiva. Competitia in sine ii stimuleazã pe elevi. Modul in care este conceput subiectul avantajeazã fiecare elev. Chiar daca nu este talentat la redactarea compunerilor, poate demonstra o abilitate deosebita in labirintul cifrelor. Consideram ca trebuie încurajati elevii sârguinciosi sa-si încerce puterile, sa capete mai mare încredere in fortele proprii.
Corectarea lucrãrilor a dovedit faptul ca cele doua discipline se completeazã interesant. Printre premianti nu sunt doar elevi care au obtinut punctaje mai mari la fiecare dintre cele doua discipline. Desi au schiopãtat usor la una dintre ele, unii elevi au obtinut rezultate deosebite. Suntem convinsi ca vor lucra mai mult, cu o mai mare dorintã de a obtine un rezultat si mai bun. Ne propunem pentru anii viitori sa selectam si sa popularizam o bibliografie ce trebuie parcursa de elevi, o lista cu toate continuturile de la ambele discipline, ce vor putea constitui cerinte ale subiectelor de concurs.


Concursul judetean "Materom"  - Limba si literatura românã si Matematicã

"Orice cunoatere care nu duce la intrebari noi se pierde; nu reuseste sa mentina temperatura necesara sustinerii vietii"
(Wislawa Szymborska - poeta poloneza, laureata premiului Nobel 1996)


Focalizarea procesului de invatamant pe caracterul formativ, acordat la noile cerinte ale dezvoltarii societatii moderne, impune crearea de contexte favorabile aplicarii cunostintelor si deprinderilor dobandite de elevi. Astfel, acest concurs isi propune descoperirea si stimularea elevilor dotati, capabili de performante scolare atat la limba si literatura romana, cat si la matematica.
Concursul isi propune realizarea unui schimb util de pareri si de experienta intre elevii si cadrele didactice dintr-un numar mare de scoli si licee din Iasi si din judet. Elevii care invata in mediul rural sau in unitati de invatamant de cartier vor avea ocazia sa isi verifice nivelul de pregatire si sa se afirme. Copiii capata incredere in fortele proprii, dezvoltandu-si motivatia invatarii. Participa elevii claselor IV-VI si profesorii de limba si literatura romana si de matematica.

Grup de initiativa:
prof. Viorica Dobre, dir. Lic. Teoretic "Miron Costin" Iasi
prof. Genovica Vulpoi, dir. adj. Lic. Teoretic "Miron Costin" Iasi
prof. Laura Bejenaru, Lic. Teoretic "Miron Costin" Iasi

Parteneri:
Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi
Inspectoratul Scolar Judetean Iasi
Scoli si licee din judetul Iasi

Organizatori:
prof. Viorica Dobre, dir. Lic. Teoretic "Miron Costin" Iasi
prof. Genovica Vulpoi, dir. adj. Lic. Teoretic "Miron Costin" Iasi
Catedra de limba si literatura romana: prof. Maria Vacaru, prof. Larisa Tarzianu
Catedra de matematica: prof. Dorel Luchian


Detalii despre editiile trecute ale concursului MateromÎnapoi la cuprins