Evenimente - Liceul ”Miron Costin” Iasi

Go to content

Evenimente

Catedre > Învățământ primar
       Vineri, 14 decembrie, s-a desfășurat “Târgul mânuțelor îndemânatice”- “Și eu mi-s român”, ediția I în care elevii claselor primare s-au întrecut în pricepere, imaginație și bun gust în confecționarea de produse ce au fost  puse în vânzare. Mulțumim părinților care ne-au susținut în desfășurarea acestui eveniment, venind să valorizeze și să achiziționeze produsele!
Vom demara  astfel Proiectul “Sharing books”  și la învățământul primar grație implicării tuturor învățătorilor, elevilor și a părinților – partenerii nostri în educație și formare.
Mulțumim!
Galerie foto

         Vineri, 23 noiembrie 2018, liceul nostru a fost gazda CERCULUI PEDAGOGIC AL ÎNVĂȚĂTORILOR.
         S-au desfășurat lecții demonstrative și referate pe tema:
• Clasele: CP, I și a II-a – Dezvoltarea competențelor de comunicare la elevii din ciclul achizițiilor fundamentale
• Clasele a III-a și a IV-a – Promovarea valorilor europene în rândul elevilor de vârstă școlară mică (pace, toleranță, diversitate, multiculturalitate, implicare în viața comunității, drepturile copilului...)
           Galerie foto5 octombrie 2018 – Ziua Educației
 
 
        Educația prin teatru = o lectie de viață
 
        Vizionand piesa “Pe bune”, la Teatrul Luceafarul, elevii claselor IA si Clasa pregătitoare A si-au insusit cea mai importanta valoare morala : Adevarul.
 
Elevii clasei a III-a B au savurat fragmente din dramaturgia lui I. L. Caragiale în piesa “Aventuri cu Dl Goe” de la Ateneu Iași și au aflat ca educația te ajută să-ți depașești condiția.
(galerie foto)
 
 

        Toamna jucăușă
 
      Parcul Voievozilor, a fost o gazdă potrivită pentru activitatea “Copilărie, educație si creativitate”. Elevii claselor IB, a II- a A, a II-a B și a IV-a A, împărțiți în echipe, au creat copaci și peisaje de toamnă, folosind materiale din natură (frunze multicolore, castane)  …. multă imaginație și un uriaș entuziasm. Rezultatele nu s-au lăsat prea mult așteptate!
(galerie foto)
 
 

        În vizită la Palatul Culturii, perla Moldovei
 
        Ziua Educatiei a fost sărbătorită printr-o plimbare cu tâlc la Palatul Culturii din Iași. Au fost luate cu asalt sectiile  Arte, Etnografie si Stiințe. Elevii clase a III-a A au fost incantati, în mod special, de camera cu podeaua oglinda, precum si de sala cutiilor muzicale unde au audiat melodii vechi, ce “le-au gâdilat în mod plăcut urechile” precum Zaraza.
(galerie foto)
 

         Bucuria unui nou început....
         Primul clinchet de clopoțel a strâns laolaltă la porțile liceului nostru bobocei cu emoția în ghiozdanele, gimnaziști cu nerăbdarea de braț, liceeni cu visuri in buzunare si cadre didactice cu speranța unui an școlar rodnic înnodata in glas. S-au reîntors cu toții in băncile școlii pentru a mai scrie o fila din frumoasa lor poveste de școlarei sau de profesori.
         Mult succes in noul an școlar!


Vineri, 1.04.2015, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași a organizat CERCUL PEDAGOGIC AL ÎNVĂȚĂTORILOR.
Lecțiile demonstrative au abordat tema  „Modalități de stimulare a dezvoltării psihosomatice a elevilor de vârstă școlară mică prin orele de Educație fizică și sport, Muzică și mișcare, joc și mișcare”
În partea a doua a activității a fost susținut referatul cu tema „Valențe formative ale activităților didactice din perspectiva dezvoltării spiritului olimpic”, s-au conceput jocuri sportive și s-a făcut  schimb de bune practici.

Back to content