Eco școala - Liceul ”Miron Costin” Iasi

Școală acreditată Erasmus+
50 ani
Liceul Teoretic
„Miron Costin” Iași
1972-2022
Du-te la conținut

Eco școala

Proiecte > Proiecte Educative
                                                                                                                                                   
 
 
SEMINARUL NAŢIONAL CCDG, 2018

 
 
         În data de 29.09.2018 la Centrul de conferinţe World Trade Center, Bucureşti, Sala New York s-a desfășurat ediţia a XX-a a Seminarului Naţional “Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”, organizat  de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie.
 
INVITAT DE ONOARE PREŞEDINTE FEE: LESLEY JONES
 
         Scopul întâlnirii l-a constituit prezentarea celor mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu. Specialişti şi practicieni din domeniul educaţional au avut posibilitatea de a împărtăşi experienţe referitoare la dezvoltarea abilităţilor practice şi dobândirea competenţelor privind implementarea programelor CCDG şi a rezultatelor obţinute de către cei care promovează acest tip de educaţie.
 
           Principalele momente ale seminarului au fost  dedicate:
 
• acordării Steagului Verde și a Trofeului ,,Eco-schools,, unităţilor şcolare evaluate/reevaluate  în anul şcolar 2017/2018;
 
• acordării premiilor pentru Concursurile Naţionale organizate;
 
• acordării Certificatelor de Participare la Programele “Eco-Şcoală”, “Tineri reporteri pentru mediul înconjurător”, Campania Litter Less, “Să învăţăm despre pădure”, Eco-Fotografia Anului, Proiectul Mănâncă responsabil.
 
• exprimării opiniei invitaţilor cu privire la acţiunile întreprinse în vederea formării conştiinţei tinerilor pentru un mediu curat şi sănătos.
 
           Cu acest prijej Liceul Teoretic ,,Miron Costin,, Iași a primit Trofeul ,,Eco-Schools,, și a fost reconfirmat pe lista Eco-școlilor din România cu dreptul de a arbora și Steagul Verde, distincție primită încă din anul 2010, când a avut loc prima evaluare a activităților de educație pentru mediu.
 
           Felicitări elevilor, cadrelor didactice și părinților care se implică, promovează și susțin acest tip de educație și subscriem eco-codului: TOȚI PENTRU NATURĂ!

Galerie foto


Reevaluare Program mondial ECO-SCOALA 2018
Rezultatele concursului „Gândesc ECO”PROGRAMUL INTERNATIONAL  ECO - SCOALA
AN SCOLAR 2010-2011


 

TEMA PROIECTULUI: IN ARMONIE CU NATURA
SLOGAN: TOTI PENTRU NATURÃ!


Intrarea liceului nostru în programul ECO-SCOALA începând cu anul scolar 2006-2007 a oferit multiple beneficii atât scolii cat si comunitãtii locale.

Beneficiile scolii:

  • crearea unui mediu ambiental plãcut, curat, propice pentru desfãsurarea activitãtilor scolare; reamenajarea spatiului verde al scolii

  • realizarea de parteneriate cu comunitatea localã prin punerea în aplicare a unor activitãti de valorificare a deseurilor si prin amenajarea spatiilor verzi din jurul scolii.

  • obtinerea unor fonduri extrabugetare si realizarea de economii prin valorificarea deseurilor colectate selectiv în scoalã (PET, hârtie, carton, etc.).

  • intrarea liceului în programul ECO-SCOALA faciliteazã legãturile cu scoli din municipiu, din tarã si din lume, fiind posibile astfel schimburi de experiente, întâlniri tematice, etc.

  • obtinerea statutului ECO-SCOALA si a STEAGULUI VERDE in mai 2010

          
Prin implicarea în acest program scoala câstigã parteneri în rândul comunitãtii locale si a institutiilor  ce au preocupãri în domeniul educatiei

Planul de actiune eco
Activitãti ECO - fisier multimedia
Lista lucrãri
Rezultate

Înapoi la cuprins