PER ASPERA AD ASTRA! - Liceul ”Miron Costin” Iasi

Școală acreditată Erasmus+
50 ani
Liceul Teoretic
„Miron Costin” Iași
1972-2022
Du-te la conținut

PER ASPERA AD ASTRA!

Management

Director, Prof. HADARAG-NECOARĂ Marnela

Director adjunct, Prof. TÂRZIANU Elena-LarisaDespre Miron Costin
Distincții
Șefi de promoție
Foști directori

Certificatul de naștere
al instituției noastre, care a marcat formarea atâtor generații, a fost emis la 1 septembrie 1972. S-a parcurs un drum lung, definit de elanuri si idei inovatoare, de fapte puse sub semnul inventivității didactice aflate în slujba educării și instruirii. Moment de răscruce, 1 septembrie 1998 este data la care Școala "Miron Costin" s-a transformat în Liceul "Miron Costin" care, prin performanțele obținute în ultimii ani, și-a câștigat un loc printre liceele de prestigiu din oraș. Seriozitatea si perseverența elevilor liceului nostru, absolvenți ai claselor a XII-a, s-a concretizat în integrarea acestora în diverse forme ale învățământului superior.
Reușitele la examenele de admitere, bacalaureat si teste naționale reprezintă împlinirea aspirațiilor elevilor si așteptărilor părinților și elevilor.
Ne bucură faptul că avem în colectivul nostru de cadre didactice foști elevi ai școlii, întâlnirea trecutului cu prezentul împletindu-se într-un autentic dialog discipoli-elevi. Implicarea elevilor în activitățile didactice s-a reflectat în participări la sesiuni de comunicări, competiții organizate pe diverse discipline, olimpiade școlare, iar munca lor a fost răsplătită cu numeroase premii la nivel municipal, județean și național.
Acest bogat palmares a încununat, în primul rând, munca elevilor, dar și strădania dascălilor care au condus cu abilitate generații după generații prin labirintul misterios al cunoașterii. În condițiile unei societăți cu deschidere spre lume, elevii si profesorii din liceul nostru sunt implicați în mai multe proiecte naționale si internaționale. Nici pentru elevi, nici pentru profesori, liceul nu înseamnă clădire sau teorie cuprinsă în câteva manuale. Este ceva mai mult, este o "felie" de viață atrăgătoare, incitantă. Considerăm că elementele caracteristice pentru noi sunt: efervescenta, pasiunea, eterna căutare.
Liceul Teoretic "Miron Costin" Iași își fixează în acest context coordonatele care să-i permită să aibă un loc fruntaș în lumea scolii.

Înapoi la cuprins