Activități - Liceul ”Miron Costin” Iasi

Școală acreditată Erasmus+
50 ani
Liceul Teoretic
„Miron Costin” Iași
1972-2022
Du-te la conținut

Activități

Proiecte > LLP/ Eramus+ > KA1 2016-2017

1. Realizare LOGO proiect (galerie foto)
 
În luna martie 2017, s-a propus elevilor un concurs pentru realizarea logo-ului proiectului. Acesta a debutat cu un workshop intitulat Introducere în logo design și branding”, susținut de fostul nostrum elev, Cristian Sticea, actualmente specialist în logo design.
 
Logo-ul cîștigător a fost ales dintr-un număr de 8 logo-uri. Cîștigătoarea, Teona Șolescu, din clasa a XII-a, a primit drept premiu un card de memorie de 32 GB.

2. Zilele Erasmus+ (galerie foto)
În perioada 12-13 octombrie 2017, la Liceul Teoretic „Miron Costinˮ Iaşi s-au desfășurat, în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Iaşi şi Consiliul Elevilor, mai multe activităţi reunite generic sub denumirea de „Zilele Erasmus+ˮ, al căror scop a fost acela de a promova rezultatele obţinute în cadrul proiectelor europene desfășurate în şcoală şi de a face cunoscute oportunităţile programului european Erasmus+ în rândul profesorilor şi al elevilor.
Joi, 12 octombrie, la ora 12.00 a avut loc în amfiteatrul instituţiei o întâlnire a elevilor de liceu cu profesorii care au beneficiat de stagii în mai multe ţări europene în cadrul proiectului nostru;  la această întâlnire a participat şi o studentă la drept, voluntar din partea Europe Direct Iaşi, care le-a vorbit elevilor despre experienţa de student Erasmus într-o ţară europeană.
De asemenea, au fost organizate și două ateliere de lucru susținute de prof. Daniela Ciubotariu, unul pentru profesori din şcoli care nu au derulat proiecte europene, pe tema Accesare proiecte KA1-Educație școlară, şi un altul pentru elevi, pe tema Instrumente Europass pentru elevi, în cadrul căruia aceştia au învaţat să redacteze documente precum Paşaportul lingvistic și CV-ul Europass.

3. Ziua Porților Deschise (galerie foto)
 
În luna septembrie 2017, în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise, la care au participat sute de elevi și părinți, au fost amintite și activitățile europene desfășurate în instituția noastră, printre care proiectul Erasmus+ KA1 aflat în derulare la acea dată. Activitatea de diseminare s-a realizat prin roll-up-ul instalat la intrarea în incinta școlii și prin broșura de prezentare a liceului.
Înapoi la cuprins