Școala Altfel - Liceul ”Miron Costin” Iasi

Școală acreditată Erasmus+
50 ani
Liceul Teoretic
„Miron Costin” Iași
1972-2022
Du-te la conținut

Școala Altfel

Proiecte

Școala ALTFEL
Programul săptămânii 30 martie - 3 aprilie 2020


Programul săptămâniiSă știi mai multe, să fii mai bun” - 15-19 aprilie 2019

Elevi de serviciu în folosul comunității

         În Săptămâna Altfel, 20 de elevi de la Liceul Teoretic „Miron Costinˮ  din Iași, membri ai Clubului Impact din liceul lor, au organizat activități non-formale adresate elevilor de ciclul primar și gimnazial în cadrul unui proiect național implementat de Fundația „Noi Orizonturiˮ, intitulat „Elevi de serviciu în folosul comunitățiiˮ. Timp de mai multe zile, aproximativ 200 de copii au participat la activități antrenante  pe tema educației pentru sănătate și stil de viață sănătos,  animate de voluntarii Impact. Alaturi de voluntari, elevii au desfășurat activități în grădina educațională a liceului: au ecologizat terenul, au făcut diverse activități de amenajare a grădinii și au îngrijit plantele semnănate în martie în straturile înălțate pregătite special pentru creșterea ecologică a legumelor. Timp de două zile, voluntarii s-au jucat cu cei mici atât în aer liber, în grădină, cât și în sala de sport. Pentru asta, liceenii s-au pregătit intens, creând și pregătind jocuri amuzante pe care le-au pus în practică cu elevii de primar. Pe langă jocurile de socializare, energizare şi coeziune a grupului, cei mici au avut parte de jocuri și povești pe marginea alimentaţiei sănătoase, tipurilor de alimente recomandate şi obişnuinţe alimentare de urmat. Cel mai mult au apreciat șotronul cu mesaje de sensibilizare pentru protecția mediului și alergatul prin grădină în căutarea figurinelor de ciocolată ascunse bine printre straturi. În penultima zi din săptămâna „Școala Altfelˮ, a fost rândul elevilor de gimnaziu să se bucure de activitățile animate de voluntarii Impact. Astfel, cu sprijinul unui consilier de nutriție de la Căsuța Naturii, au fost organizate mai multe ateliere de educație gastronomică în care elevii au învățat despre alimentația sănătoasă și au gătit folosind legume și plante aromatice și din grădina lor.
         Cadre didactice implicate în proiect: Diana Mazga, Adina Antici, Alina Munteanu, Anca Bucuci, Claudia Medrihan, Anca Dăscălescu, Oana Grivincă, Loredana Țară, Monica Dumitrașcu  

         

       


Atelier de educație gastronomică

         Pe 18 aprilie 2016, un grup de elevi din clasele a VIII-a A, a IX-a C, a X-a C și a XI-a B au luat lecții de educație gastronomică de la Elena Pădurariu, ieșeanca participantă la Masterchef  care este implicată în mai multe proiecte culinare (blog culinar, lecții de gătit adresate copiilor).

Maraton fotografic în oraşul Iaşi, 18 aprilie 2016

         După modelul competiţiei  Fotomaraton  organizată anual de Institutul Francez, am propus elevilor în prima zi din Săptămâna Şcoala Altfel  un Maraton fotografic în oraşul Iaşi, la care au participat elevi din 3 clase de liceu: clasa a XI-a A, a IX-a C şi a X-a A, coordonaţi de profesorii Anca Bucuci şi Diana Mazga. Elevii au avut la dispoziţie mai multe ore pentru a realiza fotografii pe 7 teme: Joc, Prietenie, Franţa,  Trecut, Joie de vivre, Culoare, Geometrie. Elevii vor primi premii, iar  cele mai bune fotografii vor fi reunite într-o expoziţie.  


Înapoi la cuprins